Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

kude+kahvipussit+puu= kaikenlaista kivaa diy

Kuteesta (eli sukulaisten vaatelahjoituksista) villiintyneenä syntyi vielä tilpehööri-koreja.
Leikkasin tähänkin vähän leveämpää kudetta ja virkkasin mahdollisimman pienellä koukulla niin tuli jämäkät kopsat.Kahvipusseista,ohuen ohuesta kuteesta ja hilavitkuttimista syntyi ovistoppareita.
Eihän nämä kovin massiivista ovea jaksa auki pitää, mutta kevyempisorttiset kyllä.

Kahvipussi täytetään ensin hienolla hiekalla ja sujautetaan toisen pussin sisälle.
Ulomman pussin suu taitetaan ja ommellaan siten, että syntyy nauhakuja.
Koristelun voi tehdä joko ennen täyttämistä tai täyttämisen jälkeen, mutta ensin mainittu lie helpompi keino:)
Kukkaset tein hyvin ohuesta kuteesta Rosee-kukkarinkulalla ja koristelin kierrätysnapeilla. Päättelemättömät kuteenpäät koristelin puuhelmillä. Kukkahärdellin kiinnitin pussiin ompelemalla. Nauhakujaan pujotin kuteesta letitetyn kantokahvan. 
Valamis :)

Muutama päivä näiden tekemisen jälkeen kävin paikallisesta sivukirjastosta noutamassa varatun läjän käsityökirjoja ja yhdestä löytyi melkein samanlainen ohje hih.Isäukko oli sipeltänyt katajaa meille askartelutarvikkeeksi ja tinakolvilla polttamalla sain kuin sainkin niistä aikaiseksi avaimenperiä/koristeita.
Melkoista nuljaamista tämä toiminta kuitenkin oli kun kolvi temppuili heti kun kärkeen tarttui pihkaa tmv. Hermot kärähti useampaan otteeseen ja mielessä kävi miten kivaa olisi tehdä hommia jos olisi pätevät ja tarkoituksenmukaiset välineet...
Sormen viipalointiin sen sijaan tinakolvi käy mainiosti. Se tuli todettua kun kolvi lipsahti sileällä puupinnalla ja upposi keskisormeen. Ilmankos kirurgitkin käyttää omia pikku "kolvejaan" :DMamma A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti