Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

maanantai 2. syyskuuta 2019

Kesä...


Mitäpäs Mamman kesä piti sisällään?

Ihan liikaa velvollisuuksia ja liian vähän vapaa-aikaa.

Mutta aina välillä jotain rentouttavaa ja sydäntä lämmittävää :)

Käsitöitä tuli tehtyä todella vähän. Kesän alussa neuloin näitä lähes varrettomia sukkia ja sitten iskikin ihan kunnon käsityöjumi eikä enää valmistunut melkein mitään. Muutama päivä sitten into palasi takaisin ja nyt on jo toinen ufo-projekti valmistumassa. Lokakuussa neulekerhokin palaa kesätauolta ja onpa taas mukava päästä turisemaan ja vaihtamaan ideoita!


Kesäkuussa vietettiin pojankoltiaisen rippijuhlia ja hänen toiveestaan tein lakka- ja karpalokakut:


  Koristeeksi käytin suklaan ohella villiyrttejä. 


Yrttejä on muutenkin tullut kasvateltua tänä kesänä ja ne onkin kasvaneet parhaiten. Puutarhaa on vaivannut ihan totaalinen vesipula, kun kastelukaivokin on ollut tyhjänä suurimman osan kesää.

Kuolemattomuuden yrtin vaikutusta olen testaillut kolesteroliin ja tulokset nään parin viikon päästä. Olen napsinyt yrttiä ihan tuoreeltaan ja myös teenä kokeilin. Maku muistuttaa uutta perunaa ja onkin vähän liian erikoinen minun makuuni. Voisi toimia jonkun vahvemman seassa...?


Kuivuri on nyt hurissut kaikki päivät sekä yrttejä että villiyrttejä sisuksissaan.

Keväällä ostin alennuksesta saksankirvelin siemeniä ja ropsautin niitä ihan reilusti kasvulaatikkoon. Tein kaksi huomiota: 1. Se on ERITTÄIN kasvuvoimainen yrtti ja 2. En pidä yhtään sen anismaisesta mausta/hajusta. Kerrankin kun joku kasvaa hyvin! Kuivattelen nyt sitä viherjauheeksi muiden kasvien sekaan... 

Hormankukkia innostuin kuivattamaan, kun en juuri silloin ehtinyt tehdä hormankukkamehua- tai hilloa. Niiden väri on niin ihana ja jos vaan ehdin niin teen jompaakumpaa tai molempia joululahjoiksi.


Veneilemään ei olla koko porukalla ehditty kuin pari kertaa. Onneksi on vielä syksyä jäljellä :)






 Minä olen ihan heikkona kivisiin rantoihin :D

Saalistakin ollaan saatu sekä vesiltä, että rannoilta käsin. 



Sienisyksyyn olen toistaiseksi ollut pettynyt. Ei ole löytynyt kuin pieniä määriä kanttarelleja. Voitatitkin oli niin madonsyömiä, että kelpasivat vain langanvärjäykseen. Herkkutateista, suppiksista, mustatorvisienistä ja haaparouskuista ei ole tietoakaan. Viimeksi eilen käytiin tarpomassa uusia alueita ja sammal rahisi jalan alla. Käsittämättömän kuiva kesä ja syksy ollut meilläpäin...

Toisaalta on ihanaa kun on ollut aurinkoista ja kuivaa eli täytyy muistaa nauttia syksystä siltä kannalta :)


 Värjäyskattila on porissut nyt pariin otteeseen.

Ensin kokeilin pietaryrttiä, mutta väri jäi liian vaaleksi kun kasvia oli niin vähän...


Laitoin osan langoista seuraavaan soppaan, jonka keitin voi-ja nummitateista. Keitos oli upean tummanruskeaa, mutta väristä tarttui vain aavistus. Eipä auta kun huuhtoa langat ja pistää uusi liemi tulille :)


Tulikin mieleen, että minut löytää myös Instagramista:




Mamma A.

4 kommenttia:

  1. Noi kakut on superherkullisen näköiset! Kädentaitoja tuli harmillisen vähän kesällä tehtyä, mutta nyt kipinä alkaa hiljalleen taas syttyä joulua kohti :) Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
  2. Oi mitkä kakut, piti oikein ajan kanssa katsoa.
    Olet ollut kyllä niin toimelias että täytyy sanoa että itseä oikein hävettää.
    Mutta tosi mukava oli lukea tätä sun postausta.
    Mukavaa torstai päivää sulle.

    VastaaPoista