Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

tiistai 28. helmikuuta 2017

Tupsukoruja ja sytosukkia

Tällä korulla vastaan Vuosi Väriterapiaa-haasteeseen.
Valitsin jossain ihmeen mielenhäiriössä helmikuun väriksi pirtsakan mustan eikä paljon parane maaliskuussakaan, jolle valitsin harmaan.
¨
Toisaalta tasapainottaapahan värien räiskettä aivoissani, joissa kimpoilee kesän puutarhasuunnitelmat ;D


Kuvat on taas tosi kömpelöitä, kun en ole vielä kovin hyvää pataa uuden kuvankäsittelyohjelman kanssa...aina kun ehtii johonkin tietotekniseen seikkaan tottua niin läppäri leviää ja uuteen ei saakkaan vanhaa kunnon picasaa ja pitää opetella uusi ohjelma.Miksi kaiken pitää aina muuttuaaa?
 Samaan syssyyn kokeilin myös ruskeaa versiota ja totesin, että paksumpi nahka toimii tupsuissa paremmin. Hapsut pysyvät nätimmin kasassa.

Tämän riipuksen tein jo joskus kesällä (?), mutta koska näissä onnistumisprosentti oli 20 niin harmitti koko homma niin. että viimeistely eli nauha jäi kokonaan tekemättä. 

Lasikuplan alle nappasin kukkasen kuvan jostain siemenluettelosta. Ongelmaksi muodostui liimaamisessa lasin alle jäävät ilmakuplat...onneksi kaksi onnistui ja tämän sain väkerrettyä valmiiksi asti :)
 Neulootikoissa on valmistunut ihastuttavia sukkia Kysin syöpäosastolle.
Kun pää ei olisi niin laho niin muistaisin kuvata valmistuneita töitä enemmän tapaamisissamme...


Oranssit sukat Napin ja Nauhan Vilma-langasta.
Violetit ja alla olevat kirjavat Lankakauppa Kujeen Opalista.
Vihreät Sentikan Stepistä.


Siemenhankinnoissa on pysynyt mopo hallinnassa ihmeen hyvin, kun päätin etten tilaa mitään.
Sen sijaan livistettiin Ukko K:n kanssa shoppailemaan pariinkin läheiseen puutarhamyymälään ja niistä yllättäen löytyikin kaikki mitä etsittiin: okraa,viidakko-ja sitruunakurkkua,latva-artisokkaa ja hassun muotoista chiliä. No joo...kääpiöbanaanin siemeniä ei kyllä varsinaisesti osattu etsiä, mutta koska Jätkänpätkä pienenä kasteli meidän banaanipuun fairylla niin nyt on aika kokeilla kasvattaa uusi. 
Kokeilutarhaan menee nuo muutkin aika pitkälti. Viime kesänä testattiin kyllä okraa ja viidakkokurkkua, mutta koska siemenet kevätalvella hävisivät niin esikasvatus jäi liian lyhyeksi. Silti oli hauska nähdä millainen kukka on okrassa ja viidakkokurkku ehti kuin ehtikin tehdä muutaman kurkun "isoksi" asti. Viidakkokurkun kasvuvoima on kyllä hurja ja sitä ei helposti hallitakkaan katkomalla latvoja:D 

Joko teillä on esikasvatuksessa jotain ja millaisia kasvisuunnitelmia on ensi kesäksi?


Mamma A.

26 kommenttia:

 1. Kauniit korut ja villasukat!
  Hyvää keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Oletpas tehnyt kivoja koruja. Ja nuo sukat, oranssit ovat ihanan pirteitä. Kasvisuunnitelmia en ole tehnyt, nyt mielessä enemmänkin sisustusideointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Minulla on sisustusideointi tai oikeastaan toteutuspuoli ihan juntturissa.Ei huvittasi edes kukkiin vaihtaa multia...

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit korut. Ja on se musta ja harmaakin värejä, vaikka ei niin pirtsakoita kuten moni muu väri. Sukissa sitten onkin sitä pirtsakkuutta senkin edestä. Pysyy tasapaino tekemisissä, kun on koko väriskaala käytössä :) Mukavaa maaliskuuta 😊

  VastaaPoista
 5. Kauniit korut, suloinen tuo kukkakoru - ja ihana iloinen sukkakavalkadi!

  VastaaPoista
 6. Upeita koruja! Erityisesti omaa silmää miellytti tuo herkkä kukkakoru.

  VastaaPoista
 7. Tykkään näistä omintakeisista koruista. Mustasta ei väri parane varsinkaan korussa. Pirteyttä koruun tuovat tupsut ja kaulakorun epäsymmetrisyys. Pirteitä ovat myöskin sukat.
  Toissa kesänä minulla kasvoi viidakkokurkkuja kasvihuoneessa. Valtasivat puolet huoneesta. Niitä on jäljellä vieläkin etikkaan säilöttynä. Sitruunakurkusta en ole kuullutkaan. Täytyypä vähän googlettaa.

  VastaaPoista
 8. Kivoja koruja ja kauniita sukkia!

  VastaaPoista
 9. Kauniit työsi houkuttelevat kaivamaan omat helmiarsenaalit esille! :)

  VastaaPoista
 10. Ihania töitä! Erityisesti tykkäsin tuosta kukkakorusta, sen väreistä ja luovasta toteutusideasta - kukapa uskoisi siemenluettelosta napatuksi :).

  VastaaPoista
 11. Onhan se koruiluinto löytynyt täälläkin. Hyvä, hyvä! :) Kauniita koruja, varsinkin kaksi ensimmäistä kaulakorua on ihanan kekseliäitä ja monisyisiä. ♥

  VastaaPoista
 12. Lämpimät onnittelut, voitit liput Turun Piha & Puutarha -messuille, otahan pikaisesti yhteyttä. Arvonnan voittajat on julkistettu tänään Mielen Lumossa.

  VastaaPoista
 13. Thanks for visiting my blog. Follow you :)!
  I like handmade socks so much!
  Have a nice week,
  Christine

  VastaaPoista