Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tampereen supermessut: mitäpä jäi mieleen?


No mitenkähän sen nyt muotoilisi...
Lähdetään vaikka siitä, että voitin blogiarvonnassa lipun Tampereen Supermessuille :)

Messuilla oli tai siis piti olla Puutarha-, Kotimaan matkailu-, OutdoorErä- ja Keräilyosiot sekä Design&Käsityötori...

Lähdimme eilen persaukset puuduttavaan (ajo)matkaan ajatuksena saada ideoita&inspiraatiota omaan puutarhaan ja kenties löytää jotain pientä hankittavaakin. Ehkäpä jokin puutarhakoriste?Tuoksupelargoni?Jerikonruusu?Hämähäkkikukka? Kukkiva puu?

No ainakin ihania mallipuutarhoja ja erikoisia uutuuksia siellä on ihasteltavaksi!

Ööö...?

Päätettiin lähteä liikkeelle puutarhapuolesta...1/3 kierrettyämme aloin kelata päässäni,että mihin alueelle olimme tulleet, koska en yhdistänyt meininkiä mihinkään ennaltakerrottuun teemaan: viininmaistelua,kahvila,useampi jätskikioski,kahvila, metrilakut, 2euron kirjoja, kahvila...

Tätä seurasi esittelijöiden vyöhyke: kylpypaljuja, puunkaatopalveluita...liittyivät varmaankin aiheeseen, mutta koska joka ikisen kopin kohdalla meidät pysäytettiin ja tiedusteltiin kiinnostustamme niin aivoni puutuivat aika nopeasti. Ja iloinen asiakaspalvelu loppui kuin seinään siinä vaiheessa kun ilmoitimme että ei,emme ole kiinnostuneita hankkimaan laituria, koska meillä ei ole sille paikkaa. Kyllä, meiltä puuttuu se järvi.Kyllä,tontti myös.Ei, ei ole mökkiäkään. Ei kiitos, meillä on jo tarpeeksi iso talolaina ilman että ottaisimme sen päälle myös lainan mökkiä varten.

Väliin mahtui taas jätskiä sun muuta ja tässä vaiheessa varmistin Ukko K:lta, että ollaanko tässä puutarhaosastolla vai Kuopion sitäsuntätä-messuilla. Vain madeonhongkong-lelut puuttuivat.

Tässä vaiheessa alkoi hirttämään kiinni ihmiset, jotka kävelivät reippaalla vauhdilla täysin päin ihmisiä, koska eivät välittäneet tuon taivaallista muista messuvieraista. Ja toiset/samat tyypit, jotka harasivat joka paikassa "jonoa" vastaan eivätkä edelleen väistäneet vaan jäivät seisomaan paikoilleen ja mulkoilivat kylmästi vastaantulevia. Täytyi todeta, että kerrankin tästä maallisesta massasta oli hyötyä, kun en lennellyt turnajaisissa selälleni. Sen sijaan vastaanharittajat eivät olisi siirtyneet vaikka heidän päälleen olisi vyörynyt lauma mursuja.

Vihdoin siemenhyllyt!
Jahas,tarjonta sama kuin Prismassa ja hinnat..no messuhinnatpa tietysti, Salkopavun siemenet messuhinnalla 3euroa, vastaava pussi yhdessä Tampereen Prismassa 2,40euroa.

Onneksi siemenhyllyjen jälkeen löytyi myös kasveja,mukuloita ja juurakoita. Mallipuutarhoja tai idiksiä sen sijaan ei löytynyt. No oli kahdella myyjällä parit puut ja niiden juurella kukkasia, mutta ei mitään (ajatus)maailmoja mullistavaa. Paitsi tietysti mainoslappuset ISOISTA hedelmäpuista: hinta 99-149euroa. Vissiin sit TOSI isoja.

Sitruunan hajuisen tuoksupelargonin löysin ja samalta myyjältä ruusunnuppupelargonin pistokkaat sekä itselle että Mummo A:lle. Heillä oli kivasti erilaisia pelargoneja :) Samoin juurakko&sipuli- myyjillä oli monipuolinen tarjonta, mutta valitettavasti Jerikonruusua ei ollut. Pionien Kodista ostin 2kpl/15e tarjouspionit:toinen kerrottu vaaleanpunainen ja toinen mysteeripioni, Olisi ollut vielä vaihtoehtona vaaleankeltainen yksinkertainen, mutta mentiin yllärilinjalla.

Yrttejä oli ainakin kahdella myyjällä ja kävin tuoksuttelemassa omena- ja mansikkaminttua:D
Bataatista saimme mielenkiintoista tietoa ja siitä kirjoittelen myöhemmin lisää. Myyjä oli viime kesänä saanut omista bataateista yli 200 kg satoa :O

Siinäpä oikeastaan mitä Puutarha-osiosta jäi mieleen ja käteen...
Kerron messujen muusta tarjonnasta lisää myöhemmissä postauksissa. Yhteenvetona kuitenkin sen verran, että mieluummin menen yhden teeman messuille, joissa aiheeseen on panostettu kunnolla kuin sitäsuntätä-messuille, joissa jokainen osia on kokoonkyhätyn oloinen. 

Lopuksi vielä pari kuvaa sukista, jotka tein jo talvella, mutta en ole muistanut laittaa tänne.
Ihan simppeleitä sinänsä. Keltaisissa kokeilin smokkineuletta, joka näytti aivan ihanalle ohjeessa, mutta en kuitenkaan tykännyt lopputuloksesta niin paljon:


Ukko K:lle tein pyynnöstä polvisukat. En ollut varma riittääkö kaksi kerää Sockia joten lisäsin raitaväriksi tummanruskean. En yleensä täsmää raitoja (ellei pyydetä) vaan minusta sukat voi olla vähän heikunkeikun. Toisin kävi kuitenkin lahjoitukseen menneiden punaraidallisten sukkien kanssa...aloitin toisen sukat siitä mihin edellinen jäi ja sukista tuli ihan vahingossa täsmälleen samanlaiset. Jopa silmukoita luodessa tuli sama määrä "poikkeavan" värisiä silmukoita ;D



Monissa seuraamissani blogeissa riemuitaan kevään ensimmäisista kukkasista ja kuopsutellaan jo ahkerasti pihamaita. Meillä mennään näissä tunnelmissa:



Eli puutarhaa hoidetaan vielä ainoastaan mielikuvitusmaailmassa ;)


Mamma A.

6 kommenttia:

  1. Minua harmittaa myös monilla messuilla (tai en nyt niin kauhean monilla ole kyllä käynytkään) se, että aina ne tietyt samat myyjät on joka paikassa, on teema mikä hyvänsä. Ehkä järjestäjillä on vain tarve saada kaikki paikat myydyksi eikä rajoiteta aihealuetta. Onneksi sait ilmaiset liput ettei se harmittanut. Ajomatka tietenkin oli kyllä pitkä, kevätretki! Nuo polvisukat ovat ihanat!

    VastaaPoista
  2. Uusia postauksia aiheesta jäädään odottelemaan. Erityisesti kiinnostaa tuo bataattiaihe! :-)

    VastaaPoista
  3. Haa, teilläkin tulee lunta eikä yhtään suloista piipottajaa näy maan pinnalla. Joskus ottaa pattiin etelän varikset, jotka saavat kuvailla ja keikistellä niillä kukkasillaan keskellä talvea ;(

    Luin hykerrellen sun messukokemuksia. Vanha herra meillä kieltäytyy kerta toisensa jälkeen lähtemästä minkäänvaltakunnan metrilakumessuille. No, menihän vanhakin vipuun ja lähti pari kuukautta sitten mun följyyn "Antiikkimessuille". Hohhoijaa - en mangu enää niillekään, koska kirpparille pääsee ilmaiseksi.

    Taidan tulla toistekin kylään, sillä taidat olla hauska tapaus!

    VastaaPoista
  4. Hienoja sukkia!
    Kyllä messuilla on mukava käydä, muta aika usein hyvinkin väsyttäviä reissuja!

    Leppoisia toukokuun päiviä sinne täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
  5. Komiat sukat. Noilla messuilla ei ole tullutkaan käytyä, vaikka monia ollaankin kierretty. Tähän asti parhaimmat messut ovat olleet loppuvuodesta Tampereella järjestetyt kädentaitomessut. Ne ovat valtavat, ja väkeä on kuin pipoa. Niille pitää mennä tänäkin vuonna, vaikka väenpaljous ei sinällään olekaan mieleen. Pääasia, että pienet kädentaitoyrittäjät saavat töitään esille ja myös myyntiä :)

    VastaaPoista
  6. Komeat sukat! Minäkin kävin noilla messuilla ja ihmettelin juuri näitä laukku-, vaate- yms myyntipisteitä puutarhapuolella. Muuten oli ihan kiva messupäivä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista