Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Sotkamon ihana käsityömyymälä

Tällä kertaa vinkki Sotkamon suuntaan reissaaville.

Jätkänpätkä on tosi kiinnostunut uusista kaupoista ja niimpä jupitimme koko perhe perässä, kun hän halusin Sotkamon Käsityömyymälään.
Ja onneksi halusi,koska myymälä on aivan ihana.
Tuotteita on myynnissä n.60 käsityöläiseltä ja valikoima on runsas ja hinnat minusta kohtuullisia, toiset halpojakin. 


Ensimmäisenä silmään pisti nämä patalaput- mikä homma!


Puutyöt on aina kiinnostavia ja johtuu varmaan siitä, etten osaa itse tehdä niitä. Nuo kettingit (vas.reuna) oli mahtavia ja jos olisin varoissani niin olisin ostanut ne kaikki :)


Harmittaa kun meidän paikallinen kansalaisopiston kutomo suljettiin juuri kun olisin halunnut käydä paukuttelemassa meille uudet matot...Näistä väreistä innostuin vielä lisää...Jos tuuppaisi  kangaspuut pystyyn olohuoneeseen niin tulisikohan sanomista muulta perheeltä...?Ei kai se haittaisi jos sohvat olisi pinossa keittiössä sen aikaa ;)


Lapaset ja sukat oli minusta aseteltu tosi fiksusti, kun normaalisti näkee ne pinoissa tai koreissa. Tai siis ei näe kuin ne päällimmäiset.


Barbiraattoreillekin oli oma mallisto...

Ison osan lattiapinta-alasta vei Sotkamon pienoismalli, joka oli tietysti koukuttava ja sitä piti tutkia joka puolelta. Tai siis kolmelta kantilta, kun yksi oli seinää vasten. Pienoismallit on aina yhtä kiinnostavia :)


Täytyykin tässä yhteydessä mainita, että törmäsin Sotkamossa kenties maailman vikkelimpiin myymälätyöntekijöihin:

Kävin Tokmannilla sunnuntai iltapäivällä ja ihastuin yhteen paitaan,mutta päätin jättää sen sovittamisen myöhemmäksi. Heti maanantai aamupäivällä meille tuli kuitenkin asiaa kylälle ja ajattelin, että käympähän nyt samantien kokeilemassa sen paidan. Mutta sen paikalla rekissä olikin minihame! Tarkistin vierestä...toiselta puolelta...vastapäätä...toisen hyllyn toiselta puolelta...epäilin,että olen tullut hulluksi tai nähnyt unta.Kallistuin hulluuden puolelle.
Päätin vielä käydä läpi pyörivät rekit ja sieltähän ne paidat löytyivät toisten mustien tunikoiden takaa!
Olen niin tottunut, että kotikaupungin Tokmannilla vaatteet  roikuskelee samoilla sijoillaan hamaan maailmanloppuun asti. Tai ainakin kunnes ne siirretään ale-rekkiin. Suorastaan hämäännyin :D

Mamma A. 

8 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki. Meiltä Sotkamoon ei niin kauheen pitkä matka olekaan.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostava vinkki, mutta liian pitkä matka...<3

  VastaaPoista
 3. Onpas kivoja pannulappuja. Minä niin haaveilen, että olisi aikaa kierrellä Suomea, kun niin paljon nähtävää ja kivoja paikkoja, joissa haluaisi käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta,Suomessa on tosi paljon mielenkiintoista katseltavaa:)

   Poista
 4. No huh, aikamoisen työn tehnyt joku noiden patalappujen kanssa! :)

  VastaaPoista