Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Joulufiilistelyä ja kirjaston antimia

Kävin tänään kirjastosta pinkan jouluisia kirjoja askarteluiltamaa varten. Aika kivat joulufiilikset niistä kieltämättä sai :)

Mutta ihan ensin luin varaamani Katja Rinkisen Sormustin ja sorkkaraudan. Viehättäviä kuvia ja hauskoja ohjeita. Toteutuslistalle menee ainakin lautojen käsittely harmaaksi (seos jo muhii...), villakehto (lelukoriksi), ihanat kiiltokuvatyynyt, perhostaulut, denim-matto Jätkänpätkälle, kultavalaisin, naulanaulakko ja hurmaavat kiiltokuva-astiat. Ja löytyipä kirjasta samanlainen huvittava emali-astiakin, joka meilläkin on ja joka kuulema liittyy jotenkin suolihuuhteluun...?

Irma Koskinen: Joulukoristeet ja pikkulahjat...Olisi voinut luulla vanhemmaksikin kirjaksi, mutta löytyipä kuitenkin kiva kangasputki-kranssin ohje :)

Line Dammen ja Hanne buxrud: Joulukuun päiviä...pakko toteuttaa: huopaenkelit ja kotitekoista mysliä kauniissa purkissa ystävälle joulutervehdykseksi. Näkkärikranssi on aika...hmm...sanoisinkos erikoinen :)

Johanna Vireaho ja Sari Tammikari: Ideoita kotiin koko vuodeksi...Ei kyllä varsinaisesti ainoastaan JOULUkirja. Jenkkihuivi-tyynyjä voisi tehdä mukeloille, jos matskua saisi jostain halavalla...Jouluiloa-kortti on ihanan söpö ja enkelisydän-koristeita voisi tehdä, kun sopivia sydämiäkin on valmiiksi jemmassa.

Tiina Rinne: Joulun koristeita ja lahjaideoita...kivoja ohjeita, joista tervatonttu ja -kortti ovat suosikkejani :)

Fiona Goble: Jouluseimi...neulottu jouluseimi on hauska ajatus.Jos ehdin/ehtisin niin neulon/neuloisin tällaiset itselleni ja anopille.

Jenni Peltonen: Koristellaan koti talveen...Kannen värikäs käpyrimpsu on minun suosikkini. Se ja talipallopussi(t) menee toteukseen.

Kotilieden Joulunaika...Kattava kirja viineistä ja juustoista koristeiden kautta lahjoihin, leivonnaisiin ynnä ruokiin ja takaisin. Lukuisia toteutettavia ohjeita mm. hopea-, paperilankapallot, pipari- ja ikikranssi,ruusutyynyt, sienipiiraat,hypitysrieska (hassu nimi) ja haudutetut juurekset.

Kotilieden Suuri Joulukirja...mausteneilikoilla koristellut appelsiinit toteutin toissa vuonna ja migreenin määrä oli melkoinen vaikka siirsin kyhäelmän perimmäiseen nurkkaan haiskahtamaan. Not my cup of tea. Höyhenmobile menee odottamaan toteutusta ja ruokakuvia katsellessa on kiva kuolata.

Kristina Strand: Joulutunnelmia...pellavasydämet ja joulusukka toteutukseen, orvokkinamit on kauniita mutta epäilyttäviä.

Suuri Joulukirja 2009, 2010 ja 2011...hurmaavia kirjoja, nämä voisin hankkia ikiomiksi. Roikkuva oksa ja joulupallot toivon mukaan toteutuu 2009-kirjasta. Tästä kirjasta löytyy maailmankaikkeuden kauneimmat joulunamit.pistaasipallot!
2010-kirjasta valmistunee  varpuset, lintumobile ja helmikoristeet.Popcornista ja ruokosokerista tehty namujen pinta on hauska idea, mutta miksi joulunamusiin on tilsittävä marsipaania...?
2011-kappaleesta löytyi kivat käpykoristeet pihalle, kahviunelma-konvehdit appivanhemmille, lumipallo-namit allekirjoittaneelle ja Mummo A:lle ja mielettmän hienot käpy-tyynyt :)

Kotilieden Joulu...hauska historiaosuus heti kättelyssä.Virkattu matto täytynee virkata omaan kotiin. Se voisi olla aika mainio jättikoossa Mimmien huoneessa...puolukka-kookoskakku ja lumipallokakku on herkullisen näköisiä ja samaten valkosuklainen karpalokakku. Hetki vain, pyyhin kuolat leualta...Irish coffee-leivoksen voisin omaista jossain tunnelmallisessa kahvilassa,

Ja sitten vielä Tone Finnanger: Sisusta Tildan tapaan...Hiltat ja Tiltat on vähän liian hempeitä meijän mökkiin, mutta ohjeethan on valtavan upeita ja siksipä vaihdan vain värit enemmän miun maun mukaisiksi :). Enkelilehmä olisi ihana anopille ja oravat meille kököttämään jonnekin hassuun paikkaan. Pyöreästä tyynystä sain ohjeen rottinkipallotuolin pehmusteeseen.

Jostain näistä kirjoista bongasin vielä saippua-kermakakun NAMI NAMI ja puuhelmistä pujotellun henkarin.

Posti toi tänään uusimman Ihana-lehden, joka on täynnä hienoja ideoita. Ihana-lehti on ihana, Joulu vielä ihanampi.

Mamma A.







2 kommenttia:

  1. Voi että, miksi mä en ole jouluihminen?
    Kaikki muut ovat. Pitää mennä jouluterapiaan, että löydän joulun :)
    Ihanaa nähdä kuitenkin, että mitä iltamissanne valmistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun minä tonttu vielä muistaisin ottaa kameran mukaan:D

      Poista