Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

torstai 1. marraskuuta 2012

Tapu tapu makkaroita, hajuisia kakkaroita...


Esittelen tässä koekeittiön tuloksia :)
Juuri äsken tein koesatsin piparimausteella hajustettua taikataikinaa.Laitoin öpauttiarallaa puoli pussillista maustetta perustaikinaan (3dl jauhoja,1,5del vettä,1,5dl suolaa) ja ainakin "raakana" haiskahtaa melko voimakkaalle.Tein taikinan vanhoista hiivaleipäjauhoista...Heivasin piparit takan päälle,jossa edellinen satsi kuivui parissa yössä.


Piparikakkarat

Seuraavan kuvan kakkaraiset on tehty samasta taikinasta. Ostin tuommosia hauskoja lasten muovimuotteja tammikuun hintahulinoista, 3kpl maksoi 50snt :). Käteviä mokomat muutenkin, lasten helppo painella kun ovat umpinaisia ja nuppia painamalla irtoaa pipari helposti.Pitää vaan muistaa töpötellä jauhossa joka välissä, kun muuten taikina junttautuu pieniin väleihin ja koko lätkyrä repeilee piloille.


Piparikakkarat kakkonen

Seuraavat(kin) kuvat on ihan harspenurista. Alkaa olla jo aika ikävä omaa kameraa, jossa säädöt oli tuttuja...Enivei,tässä kuvatuksessa on enkeli ja suurin osa sydämistä kardemummataikinaa.Perustaikinaklönttiin meni noin 2/3 putkilollista kardemummaa."Raakoina" haju oli tässäkin melko voimakas, mutta kuivana aikaslailla laimea.Nuihin rupulaisiin sydämiin testailin koristeeksi sinapinsiemeniä ja hyvin pysyvät kun kaulitsin ne kiinni taikinaa.Sen sijaan rupulaisten välissä pilkottavassa sydämessä ei mannaryynit pysy ollenkaan, mutta kun ne karistelee niin alta paljastuu hauskan rypyläinen pinta.


Kardemumma ja koekakkaroita

Tässä  taas mainion pullakirjan ;) päällä on kardemummalla koristellut kardemummapiparit.Ihan erikeepperillä piirsin sydämen ja länttäsin ylösalaisin lautaselle kaadettuun mausteeseen.Haju on nyt suorastaan TYRMÄÄVÄ, mutta osa kardemummasta varisee varmasti pois.Pitää testata onko tuoksu siedettävämpi vai testaanko vaan seuraavaksi tömäkämpää kardemummataikinaa.Sua nähä...


tomäköitetyt kardemummasytämmet

Täti L. testailee punajuuriliemellä värjättyä taikinaa ja minä ajattelin testailla vesivärien käyttäytymistä taikapiparissa...Mitähän kuivattu persilja näyttäisi taikinaan leivottuna hmmm?Jostain jos kähveltäisin vielä elintarvikevärejä niin niitäkin voisi kokeilla...harmi, että ehdin käyttää KoolAid-mehujauheet...Kohta on meillä kauhea läjä taikakakkaroita, mutta onneksi nämä voi kompostoida :D

Pipari,pöh,niin jouluisen fiilistelysanan kehvelit pilasivat keksimällä sille ihan toisen käyttötarkoituksen ;)


Mamma A.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti