Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Terveisiä Joensuun messuilta ja muita pulinoita

 Jahas jahas...!
Joensuun käsityö-messuilla tuli piipahdettua ja siellä sainkin vilistää vähän aikaa törsäämässä ihan itteksein kun Ukko K. kärräsi kärsimätöntä P.Pienimmäistä ...Valitettavasti Pienimmäinen rauhoittui juuri kun pääsin antiikkimessu-osastolle tönkimään vanhoja postikortteja...Kukkaronkiristäjä ei katso suopeasti minun antiikkiharrastusta :D

No mutta messuihin myöhemmin lisää, tässä mimmisen koulukaverille tekemäni 11-v korusetti (kuppi on kirpparilöytö) :


Iltana parina villiinnyin pampulalankojen kanssa ja niistä valmistui liivin kappaleet ja 2 huippelista.Tässä jälkimmäiset:


Tuo kummallisen vihreä on kyllä aika kiva ja mietinkin jättäisinkö sen itselleni...nään jo mielessäni siihen sopivan soljen...toisaalta minulla on jemelissä oranssi-vihreä-keltaista pampulalankaa ja sen haluaisin myös jättää itselleni...Olisikohan ihan liioittelua omistaa 2 pompulaista huivia...?

Pipoja tuli tehtailtua joku aika sitten sekä omille, että kylän mukuloille.Tässä "ylijäämät" v.punainen ja harmaa sekä ruskea, jonka jätkänpätkä varasi heti itselleen. Tyttöjen pipot odottaa vielä koristuksia. Niistäkin myöhemmin lisää.

Beige on ollut jo vuosia minulle ihan kammotus, sain varmaan lukioaikana yliannostuksen. Nyt kuitenkin tuli pakottava halu saada beiget villasukat eli olisiko beessi (hirmuisen ärsyttävä sana!) tekemässä comebackiä?
Tein samalla testausta miten pitkävartiset sukat saa yhdestö 150gramman seitsämästäveljeksestä ja yli puolen säären tuli kevyesti. Varakerän sain antaa Mummo A:lle.


Sitten palajan messuasiaan...Siellähän oli ihan tolkuttomasti kaikkea ihanaa ja eihän messuille pitäisi lähteäkkään alle 50...100..200euron budjetilla :D

Parista puljusta yhytin kivoja joulukortti-tarpeita ja hauskan ideankin...


Seuraavasta kojusta ostin tyttöjen pipoihin koristuksiksi samettinauhaa ja toiselta puolelta hallia näpäkät napit. Nauhamyyjältä ostin myös nuo ihanat puiset koristeet, jotka ajattelin ripustaa joulukuuseen...


Pläkkyrimesterilta ostin 2-laadun piparimuotteja .Pienimmälle kissan/nallen (?) ja likoille hepan uuden harrastuksen kunniaksi. Kynttilänpidikettä olen jahdannut jo tovin ja nyt löytyi sekin.


Vanhempaa mallia olevia piparimuotteja löytyi myös.Eikös olekin kauniin muotoisia :)?
Muotteja olisin voinut ostaa vaikka huru mykket mutta sormi jäi kukkaronkiritimen väliin ;D


Viime riuhdoilla piti vielä vipata viitonen tähän paksuun pellavanaruun. Myyjät olivat malliksi neuloneet ainaoikeaa levymäiseksi kappaleeksi ja heti tuli mieleen ryijy tai muu härpätin seinälle...


Tätä ennen kuitenkin ostaa sipaisin sydänriipukset ja korviskoukut keskeneräisiin töihin ja puolivahingossa näppeihin tarttui myös hauska pökäle-helmi ja riikinkukkomainen riipus...tuossa turkoosissa riipuksessa maalaus oli vähän enemmän viturallaan kuin tovereissaan ja tietysti minun piti saada tuo muotopuoli.Olen jostain syystä ylen ihastunut vähän vinksahtaneisiin yksilöihin.Samaa voi sanoa Ukko K:sta ;)


näitä kortteja olin repeltämässä kun Ukko K. sai minut kiinni. Onneksi ehdin plärätä kaikki ja ostaakin nämä 8 pientä korttia. Ajattelin ripustaa nämäkin kuuseen...Osoitetiedot on hauskan yksinkertaisia ja yhdessä lukee kaupungin jälkeen "käteen" :D


Erityisen ihastunut olin kuitenkin ja tähän löytöön ja tästä ei muuten Ukko K:kaan pupeltanut yhtään...



Neiti Edith Rindelille lähetetty tervehdys-kortti vuodelta 1912 :O


Piti ostaa jo ihan melkein tämän kauniin käsialan takia:


Postimerkki ja leimatkin on hienot, kortti moitteettomassa kunnossa ja tekstin sanamuoto (ole tervehditty) on ihanaa...


Kaikenkaikkiaan oli kivat messut ja koska en isommilla ole ollut niin oli tarpeeksi tarjontaakin. Jossain kopeissa hinnat yllättivät: esim Paapiin bambi-tarvikepakkaus lehden suitsutuksessa 21e, messuilla 25e...
Toinen mieltä kuohuttanut asia oli metrilakut:sukulaku oli ihan ruipeloa ja muutenkin suutuntumalta sanoisin, että niiden paksuutta on käpälöity grr..

Oli miten oli mutta kivat oli ja ensi vuonna uudestaan :)!


Mamma A.

4 kommenttia:

  1. Monenlaisia hankintoja. Ihana tuo kaulakoru!

    VastaaPoista
  2. Mahtavia messulöytöjä, ja kivoja käsitöitä! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. onpas hienoja löytöjä :) nuo vanhat kortit aivan ihania!

    VastaaPoista
  4. Ihania vanhoja kortteja! Ja ihanaa tekstiä! :)
    Kiva ko kävästit mun blogisa arvontaan osallistumasa ni määki törmäsin tänne. :D

    VastaaPoista