Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uudet kuteet...


    Svengaavaa vuotta 2014 kaikille !!!   

Jahas mitäs sitä lupailisi ensi vuodelle...?


Työkokeilua on jäljellä 4 päivää...On ollut hauskaa kokeilla alaa (kotipalvelu), jota ei tähän asti ole kuvitellutkaan tekevänsä. Olen tavannut mahtavia persoonia ja kokenut monta hauskaa hetkeä. Kokeilun myötä olen myös ohjautunut taas himppusen verran lähemmäs omaa ala, mikä se sitten lieneekään. Kyynärpää on temppuillut jo kuukauden verran ja lähiaikoina pitänee kurvata lääkärin pakeille...josta ei todennäköisesti ole minkään maailman hyötyä: Ukko K. liukastui muutama päivä sitten ja polvi lähti sijoiltaan. Lääkärin kommentti oli, että kävelemällä se paranee...Nyt polvi on jo siinä kunnossa, ettei sillä VOI kävellä.Ärh...

Njahas...käsityöt jatkuu tänäkin vuonna harrastuspohjalta. Kaikenlaisia ajatuksenpoikasia yrittäjyydestä on olemassa, mutta tokkopa tänäkään vuonna kannattaa alkaa kehittelemään sen pidemmälle. Ammatinvaihdon kanssa sen sijaan jatkan puurtamista, kenties toisen työkokeilun merkeissä...? Pitääkin vilkaista uusinta ammattibarometriä: mikä ala vetäisi nyt porukkaa. Tosin vimme vuodelta oppineena nuokin barometrit heittää häränhanuria joka 4.kuukausi möh!

Helmikuun alussa olisi lähipaikkakunnalla jonkinsortin myyjäiset. Sinne ajattelin ponkaista korujen ja neulomusten kanssa, jos vain saan asiat järkkäiltyä niin, että ehdin tekemään kivan määrän tuotteita.
Käsityöpirtillä toivoivat edullisia tuotteita myyntiin, koska asiakkaat ovat valittaneet korkeista hinnoista. Siellähän on sukkia lähestulkoon joka hintaluokassa. Halvimmat lähtee hikiseen materiaalin hinnalla, 25 ekulla saa jo komiat miestensukat tai taidokkaat naisten töppöset. Ei paha minusta, mutta kallis niille jotka eivät 1. Ymmärrä tekemiseen menevää aikaa,vaivaa ja materiaalin hintaa 2. arvosta pätkääkään käsitöitä.
Mutta hätähän ei ole tämän näköinen, pistetään aivokapasiteettiyksikkö riiheen ja eiköhän jotain simppeliä keksitä myös näille asiakkaille :)

Työkokeilun myötä innostuin ajatuksesta, että opettelisin maton kutomista joko kansalaisopistossa tai paikallisessa oppilaitoksessa...
Kokeilin kokeilussa myös maton virkkaamista, josta olen haaveillut jo vuoden verran. Tulos oli aivan ihana niinkun blogeista olen huomannutkin ja nyt yritetään lihottaa säästöpossua kuteiden hankintaan. Ensin aion virkata likkojen huoneeseen pitsimäisen maton, sitten Jätkänpätkälle jotain farkku-henkistä ja ihan pikkasen tekisi mieli kesäistä mattoa myös olkkariin ;D
Ja ehkä myös eteiseen...
Ja veskiin...
Ja makkariin...
Oho missä mopo...?

Ja täytyy posket vienosti punastuen tunnustaa, että ihan vain pari pienenpienenpientä kertaa ajatukset ovat jo karanneet ensi kesään ja puutarhaan... :D


Idearikkautta ja lähimmäisenrakkautta kaikille lukijoille (jotka jaksoivat tänne asti tekstiä hih;D) !


Mamma A.


2 kommenttia:

  1. :) mä oon ammatiltani muutes kodinhoitaja ja edelleen haaveeni on työ kotipalvelussa.lähinnä lasten puolella.Mutta ne kesät,mitä tuota työtä tein vanhusten parissa ovat ikimuistoisia nuoruuden kesämuistoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, työ itsessään oli mahtavaa ja tosi palkitsevaa:)

      Poista