Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Terveisiä myyjäisistä...

Pih ja puuh!
nyt on kahdet myyjäiset ohi ja tässä pieni yhteenveto niistä:

Riistaveden Joulumyyjäiset:

+ Porukkaa ihan kivasti ja melko tasaisesti pitkin päivää

+Hyvä tunnelma

+Tarjolla tosi kivoja käsitöitä ja leivonnaisia

-Ostajat eivät osta eivätkä EDES KATSO mitä on tarjolla,porhaltaavat vain salin läpi
- Eli iso miinus kääkille, jotka ottavat asiakseen kommentoida jokaista pöytää tyyliin 
"Seipäänpätkiä myydään pyh!"

Aivan, mutta seipäänpätkä on käynyt läpi 8 eri valmistusvaihetta ja siinä on seipään lisäksi 3 muutakin materiaalia.
- eli iso miinus heille, jotka tulevat myyjäisiin vain VARASTAMAAN IDEOITA ja ovat vielä niin typeriä, että kertovat sen auliisti ääneen jokaiselle myyjälle.

Netti on kuitenkin pullollaan ideoita ja ohjeita ja kirjatostakin niitä löytyy jos oma mielikuvitus ei riitä edes alkeelliseen ideointiin.

Saimme kuitenkin kuitattua tuloilla bensat,pöytävuokran ja ostettua ihanat tuikkuastiat ja korvikset pukin konttiin:

Donitsikorviksia on monessakin paikassa, mutta ei aina näin hyvin tehtyjä (ja edullisia=6e) Harmittaa etten tullut kysyneeksi myyjän nimeä-korjaan asian jahka nään häntä jossain :)


Perhekoti Suomalaisessa on taidepaja, josa asukkaat valmistavat aivan upeita raku-keramiikka kulhoja. Itselleni ostin pienen oranssin tuikkukipon ja lahjaksi turkoosin hienosti hohtavan ruusu-kulhon <3
Toiset myyjäiset oli tänään ja jos mahdollista niin vielä kuivemmat kuin edelliset:


Pajulahden myyjäiset


+ Lapsille urheilisali auki

+ Joulupukin vierailu

- pöytämme oli aulatilassa, jossa ensimmäisen tunnin ajan oli kaksi isoa rupattelurinkiä jumittuneena pöytämme eteen. Ihmiset tulivat ja menivät tämän joukkion toiselta puolelta eivätkä edes huomanneet meitä.Eikä siinä mitään,kivahan tuttuja on jututtaa, mutta samaan aikaan vieressä oli suuri eteinen ihan tyhjillään-kai sielläkin olisi juttu luistanut???

- eli hillittömän iso miinus kyylääjälle, joka kiersi joka ikisen pöydän ja nyki ja kyseli tarkkaan mistä ja miten mikin tuote oli tehty ja lopuksi KUVASI TUOTTEET etäämpää kännykällään.
Ei sitten oma polla säteile ideoita...

- Joulupukin tullessa haluttiin hämyitä tunnelmaa ja aulasta sammutettiin valot.Eli siis meitlä kahdelta myyjältä, jotka siinä jökötimme.Salissa oli sillä aikaa täysi valaistus.
Onneksi tätä ei kestänyt tolkuttoman pitkään.

- Myyjäiset oli klo 12-16. Klo 14.45 lähti ensimmäinen myyjä.Klo 15.30 koko paikka oli tyhjä.
Jos kukaan ei tule enää kolmen jälkeen niin olisiko ideaa aikaistaa aikataulua?

Ihan noin yleisesti ihmettelen näitä paikkakuntien ihmisiä.Kaikki kitisee miten olisi kivaa jos omalla kylällä olisi sitä ja tätä tapahtumaa, mutta eipä nuissa myyjäisissä kukaan kehtaa lämpimikseen seista myymässä jos tulee pelkkää persnettoa. Itse en jaksaisi edes vaivautua kiertelemään myyjäisiä asiakkaan ominaisuudessa jos oma asenne olisi valmiiksi hapan tai ei yksinkertaisesti olisi tarvetta millekään.

Ja voi pojat jos oma naapuri/tuttu saa kaupaksi jotain niin heti jupistaan "kohta sitä mersulla ajellaan...". Jeah kyllä vain:8euron tontullahan sitä jo pistetäänkin elämä risaiseksi!

Ja jos toinen myyjä saa kaupaksi jotain niin sille ei ainakaan heippaa sanota vaan niskoja nakellen purjehditaan ohi. Näin meilläpäin...


Toisaalta kun aina pääsee isoimman potutuksen ohi niin nämä tapauset saa aina huvittavia piirteitä 
eli ihan iloisin mielin kohti seuraavia myyjäisiä;D


Mamma A.-


6 kommenttia:

 1. En itse juurikaan käy myyjäisissä, ostajana enkä myyjänä, mutta aika pöyristyttävää käytöstä jos tullaan vaan ideavarkaisiin ja arvostelemaan tuotteita. Onneksi sentään on niitäkin jotka käyvät myyjäisissä ihan ostomielessä ja ostavat jouluherkut ja pikkulahjat niistä. Tsemppiä jatkossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä,onneksi viimeiset myyjäiset oli huomattavasti kivemmat (Kunnonpaikassa)...
   Aion jatkossa itsekin panostaa entistä enemmän ja keskittää joululahjaostokset pikkumyyjäisiin:)

   Poista
 2. Olispa mielenkiintoista mennä joskus myyjäisiin, siis myymään korujani. Uskallusta vaan puuttuu.
  Mutta harmi, jos siellä on tuollaisia sivuilmiöitä paljon.
  Mukavaa uutta viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun vaan rohkeasti mukaan.Ihan pikkukylille ei kannata mennä, mutta vähänkin isommat paikat toimii:)

   Poista
 3. Olen huomannut samaa ilmiötä täällä päin. Onkohan niin, että täällä syrjäkylillä ihmiset eivät arvosta toisten tekemiä juttuja. Isoissa kaupungeissa ihmiset ostavat mielellään käsintöitä ja ovat valmiita maksamaan ihan oikean hinnankin niistä. Marttamyyjäisissä olen ollut myymässä ja tehnyt niihin myytävää. Liian kalliilla=oikealla hinnalla mikään ei mene niissäkään kaupaksi vaan tuotteet hinnoitellaan ali hintaan. Työstä ei siis jää palkkaa=( Oolen samaa mieltä että turha on ruikuttaa jos ei tapahtumia kylällä ole, kun mitään ei osteta. Ainahan sitä johonkin lahjapakettiin voi tuotteita piilottaa jos ei itse tarvitse. Tänään aion mennä naistenmyyjäisiin jotain ostamaan, vaikka vain kannatuksen vuoksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä!Sitten on heitä, jotka myyvät esim villasukkia pelkän materiaalin hinnalla niin tulee olo pitäisikö omatkin työt antaa pilkkahinnalla.

   Poista