Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

perjantai 17. toukokuuta 2019

Sukkasillaan heinikossa


Instassa nämä sukat olikin jo keikkumassa, mutta laitampa nyt tännekin, kun molemmat parit on jo uusilla omistajillaan:)

Nämä vihreät neuloin ystävälle 40v lahjaksi:


Polvipituisia sukkia on siitä hankala neuloa lahjaksi, että pituus JA ympärysmitta pitäisi tällätä sopivaksi. Onneksi omalla esikoisellani on kummitätinsä kanssa samankokoiset jalat :D

Sovelsin ohjeen päästäni jonkun kuvan perusteella, minkä näin netissä.

Nämä alemmat sukat sovelsin myös, kun näin kuvan neulekilpailuissa hyvin sijoittuneista suo-henkisistä töppösistä. Yritin etsiä molempia kuvia netistä, mutta sinnehän ne olivat kadonneet sähköiseen mualimmaan. Tupsukat varsissa esittää tupasvilloja ja nämä meni synttärilahjaksi äitimuorille.


Tässä vaiheessa mukaan änkesikin meidän perheen ainoa linssilude eli Pulla 12v...


Rapsutuksia tänne ja heti!


Ihan tylsä tyyppi kun vaan kuvaa eikä silitä yhtään...


Asiasta kukkaruukkuun. Sain ilmaiseksi pari muovipussillista ikivanhoja siemeniä ja ropsuttelin viime kesänä kaikki kuivakukkien siemenet samaan ruukkuun. Kovin suurta ei itäminen ollut, mutta sain syksyllä kerätä neljä saflorin kukkaa, jotka pitäisi soveltua kasvivärjäykseen. Tuolla terälehtien määrällä ei vielä kovin monta grammaa värjäytyisi, mutta nyt sain tuoreita siemeniä, jotka aion taas tänä kesänä kylvää. Suoraan sanottuna järjetöntä touhua, kun helpompi olisi vain ostaa tuoreet siemenet tai samantien vaikka pussillinen kuivattua safloria. Toisaalta tuleepahan kokeiltua kaikenlaista ja hömelö kun olen niin en ikinä muista tilata mitään ajoissa.

Varmaan safloria olisi löytynyt myös Botaniasta, josta ostin testaukseen kiwanon ja kilpiangervon siemeniä. Kiwanot onkin jo pienellä taimella, mutta niiden kasvattamisesta en ole vielä onnistunut löytämään tarkempaa tietoa. Hyasinttipavut puolestaan kylvin pussin ohjeen mukaan ja myöhemminkin olisi ehtinyt. Nyt ne on melkein metrin mittaisia ja kiemurtavat joka paikkaan, köynnöksiä kun ovat :)


                                                     Mamma A.

P.S. Kirjablogini puolella on myös uusi postaus - tervetuloa :)

2 kommenttia:

  1. Tupsukat tuovat iloisen lisän kauniisiin sukkiin. Nämä lämmittävät lahjana niin mieltä kuin jalkojakin. Mukavaa toukokuun loppua Mamma A!

    VastaaPoista
  2. Kauniita sukkia ja aivan ihana linssilude-Pulla. Rapsutuksia karvaiselle linssiluteelle.

    VastaaPoista