Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

maanantai 11. heinäkuuta 2016

telkkämäen perinnetila KAAVI

Mansikoitten metsästysreissulla kävimme tutustumassa Kaavin telkkämäen perinnetilaan.
Matkaa sinne meiltä kertyy alle 40km ja silti tämä ihanuus oli jäänyt paitsioon.
Käsittämötäntä tollukointia!!

Tässäpä muutamia linkkejä:

MAHTAVIA KUVIA (itse unohdin tietysti kameran kotiin)

Alueeseen tutustuminen on maksutonta ja paikalla oleva opas on HUIPPUtyyppi. Rupateltiin ummet ja lammet aiheesta ja aiheen vierestä ;)

Aitauksissa käppäilee kaksi kanaa ja komea kukko, kyyttölehmiä (tai hiehoja,en tullut kysyneeksi) ja pieniä lampaita. Mukulat tykkäsivät erityisesti lampaista, joille saatiin syöttää kuivaa leipää ja osa meni suorastaan pähkinöiksi kun saivat rapsutuksia.

Sillä aikaa kun mukulat opetteli puujaloilla kävelyä ja pienimmäinen kirmasi keppihevosella, ehdimme itse katsella tarkemmin ralennuksia. Navettaan oli kana pyöräyttänyt munan, talossa sai kokeilla mustekynällä kirjoittamista ja joka paikassa oli hurrrmaavia vanhoja esineitä. Erityisen ihastunut olin näkemään vanhanajan savusaunan, koska Mummo A. on syntynyt sellaisessa.

Telkkämäessä myös järjestetään erilaisia tapahtumia, joita on vielä kaksi tänä syksynä:

Perinnepäivä ja puskasoitto 21.8.2016 klo 16
työnäytöksiä,perinnetöitä ja kansanmusiikkia pelimanneilta
ohjelmassa mm.rukiin leikkuu,pellavan kehräystä,justeerisahauskilpailu ja linnnunpönttöpaja

Senior ranger, riihessä puinti 31.8.2016 klo 13
vapaaehtoistyö tapahtuma

Pisteaidanteko kiinnostaa Ukko K:ta, mutta siitä ei tänä kesänä ole tulossa näytöstä. Toki aidan korjaukseen ja myöhemmin uudenkin rakentamiseen pääsee ensikertalainenkin mukaan oppimaan.
Minua puolestaan kiinnostaa pellavan kehräys, syystä että tuli tehtyä Vilenit ja ostettua jätesäkillinenn pellavahamppua kun halavalla sai...tavataanko perinnepäivillä Marjatta ;D?

Alueella saa tepastella rauhassa vaikka koko päivän ja vaikka levittää puiden varjoon piknik-viltin. Makkaranpaistoon on myös mahdollisuus.

Ihastuin tähän perinnetilaan ihan tyystin ja aionkin raahata perinnepäivään mukaani Ukko K:n joka oli edellisellä kerralla uistelukisoissa. Jos saisin niin jäisin viikoksi pötkistelemään kamarin olkipatjalle ;)Monissa blogeissa on ollut juttua kuviin änkeävistä lemmikeistä.
Tässäpä meidän linssilude.Olin kuvaamassa ketoneilikoita...


Toisaalta, ehkäpä asioiden tarkasteleminen uudenlaisesta näkökulmasta antaisi buustia itse kullekin.
Täytyy ensi kerran kokeilla :)Mamma A.

2 kommenttia: