Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

torstai 17. elokuuta 2017

Ihana koulumatka


Vähän kyllä nyppii, kun lapsilla alkoi koulu.Minua siis. Lapsista koulu on ihan kivaa.Paitsi teinistä ja varsinkin torstaisin.
Olisi ollut niin kiva jatkaa lötköttely-meiningillä :D

Kuopus lähti ekaluokalle ja linja-auto pysäkille taivalletaan joka aamu yhdessä ja sama matka iltapäivällä. Matkalla saa hoputtaa, kun löytyisi niin ihania kukkia kerättäväksi enkä puhu nyt pelkästään tyttärestä ;). Kasvivärjäys on pyörinyt mielessä viime aikoina ja tänään olisi tarkoitus laittaa eka satsi kasveja porisemaan.
Taittuu kävelymatka ihan kivasti, kun ihastelee kukkasia :)
Ja vaikka joka tuutista jo tunkee syksyn reseptejä, askarteluja, käsityöohjeita ja moni puhuu, että on jo syksy niin pah sanon minä: kukat ne vaan kukkii ja sää on ihanampi kuin heinäkuussa.
Yksi asia koulumatkoissa pistää vihaksi nimittäin autoilijat. Meidän kohdalla kulkee vanha ja uusi tie rinnakkain niin ihmiset ajavat vanhaa tietä ikäänkuin oikoreittinä vaikka se ei kyllä oikaise matkaa yhtään. Eilenkin menin Pienimmäistä hakemaan linkalta niin joku räkänokka kanttasi mutkaan melkein jarruttamatta ja sen jälkeen kokeili vanhalla tien pätkällä miten kovaa auto kulkee. Läpi vaan ja takaisin uudelle tielle, Asiakseen piti käydä kaahaamassa!Ja juuri siihen aikaan iltapäivällä kun lapset tulee koulusta!! 
Vuosi väriterapiaa-haaste meni ihan mönkään mutta nou hätä-tarkoitus on kyllä kiriä mukaan :)
Tekeillä onkin jos jonkinsortin käsitöitä: matto, ourkin suojus, hame, sukkia...
Meille kotiutui myös kanalauma ja siitä postaan myöhemmin lisää. Ensin meillä oli ajatuksena hankkia muutama maatiaiskana ja niille kukk, mutta päädyimme pelastamaan padasta kolme Serama-kukkoa. Eipä niistä kummoisia koipireisiä olisi saanutkaan,ovat nimittäin ihan kääpiökokoisia. Heille hommattiin eukoiksi neljä Mille Fleur-kanaa ja vähän myöhemmin kaksi Mille- ja kaksi Kääpiökoch-Hamburger-mix nuorikkoa. Tulossa on vielä kaksi Serama-kanaa jahka kasvavat vähän. Tarkoitus on pitää näitä ihan muninnan vuoksi ja lemmikkeinä eli sen isompaan tipu-tuotantoon emme lähde :)Myöhemmin lisää kasvivärjäyskokeiluista mikäli kaikki menee ok. Tai mikäpä jottei vaikkei menisikään ;D


Mamma A.

7 kommenttia:

 1. Ihania kukkakuvia! Olen myös samaa mieltä että vielä ei kannattaisi syksystä puhua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joku taho jo ennusti lämmintä syksyäkin,että eiköhän pidetä kesää sinne talveen asti :)

   Poista
 2. Meillä ois hei useampi kukkopoika kotia vailla!!

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita kukkakuvia. Meillä kukat alkavat jo nuupahtaa ja parhain väriloisto haihtua. Onneksi muutama kuva on tullut niistä otettua niin voi talvella sitten ammentaa värienergiaa itseensä niistä. Kasvivärjäyskokeiluista jään odottamaan juttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa kukat olla parhaassa loistossaan, kun kasvateltiin pistokkaista ja siemenistä.Alkukesästä mikään ei kukkinut, mutta piristävät puolestaan nyt:)

   Poista
 4. Eikös olekin mukavaa, kun löytyy joku uusi harrastus, niin silmät ikäänkuin avautuvat näkemään ennennäkemätöntä ja joku aivan tuikitavallinen muuttuu kiinnostavaksi. Ei lopu ihmeet maailmasta, kun avoimin silmin taivaltaa.

  VastaaPoista