Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kotikutoinen kanavaristeily

Kävimme tänäkin kesänä vakkarimökillä Suonenjoki-Rautalampi suunnalla ja saimme naapurimökin asukkaalta mainion vinkin läheisten kanavien läpi kulkevasta reitistä. Pöräytimme matkaan ja alkumatkan jälkeen Pienimmäinenkin alkoi tottua menoon eikä enää ripustautunut minuun kynsin ja hampain ;)Kun aloimme pikkuhiljaa lähestyä Konnevettä niin pystyi jo jotain kuvaamaan, kun ei tarvinnut pelätä että vauhdissa lentää kamera jorpakkoon. Rannoilla kasvoi valtavasti keltakurjenmiekkaa ja osmankäämiä, mutta matalien rantojen takia en päässyt niitä tutkimaan ja kuvaamaan tarkemmin.


Potentiaaliset ahvenpaikat osuu aina silmään...


Kerkonkoskella ollaan käyty useasti maitse, mutta kerta oli ensimmäinen vesitse.


Kanavasulkuja ei ollutkaan ennen tullut käytettyä ja tässä vaiheessa vähän alkoi jänskättää että miten toimitaan.


Onneksi opastaulu oli ihan selkeä


Eka sulku meni ihmetellessä...


 Seuraavaksi Kiesimän kanava...


Odotellessa jouti katselemaan sopivaa makkaranpaistopaikkaa paluumatkalle. Toisella puolella oli laavu, mutta se oli mennen tullen porukkaa pullollaan ja tälle toiselle puolelle ei päässyt rantautumaan kivikon takia.


Tämän sulun ympäristöstä tykkäsimme. Nurmikot oli ajettu ja paikat tosi siistinä ja rannoillakin olisi ollut hauska käydä tutkiskelemassa.


Sulussa oli hauska tiirailla toiselle puolelle, kun vedenpinta oli huikean paljon alempana.


Veden laskeminen sulussa sen sijaan sieppasi mahanpohjassa. Varsinkin Kiesimän- ja Neiturin kanavalla, koska vesi laski melkeimpä humahtamalla. Tuli myös vähän klaustrofobinen olo tuolla kammion pohjalla kelluskellessa eikä kaikuvat mörinät ja ölinät yhtään helpottaneet oloa. Onneks toiminta on kuitenkin sen verran livakkaa, ettei pahemmin ehtinyt ahdistuaHuh, että helpotti :DNeiturin kanavan seutu oli myös kaunista ja toisella puolella olikin viihtyisän näköinen Neiturin Kievari. Pohdiskeltiin, että nämä kanavat olisi mukava kiertää myös autolla. Samalla voisi käydä käppäilemässä Neiturin Vallihaudoilla.

 Tämä "ilmiö" oli aika kammottavaa:


Veden noustessa sen alta alkoi kuohumaan hillitömästi kuplia ja koko vesi "kiehui". KÄÄK! Näytti kuin pohjalla olisi ollut joku muinainen meritursas pyrkimässä pintaan!


Eikä asiaa varsinaisesti helpottanut se, että oltiin suljetun kammion pohjalla...

Neiturin jälkeen kävimme vähän ajelemassa ja nautimme ihanasta säästä :) Ja sitten sama reitti takaisinpäin.
Matkalla katselimme kalastusalusta ja hillittömän kokoisia plaanareita.
Tuommooset kun Ukko K & kumppanit töräyttäisi uisteluveneen sivuille niin jo vain alkaisi järvet tyhjentyä ja kisamenestystä tulla. Tai sitten uppoaisi koko helahoito.


Oli kyllä mukava uusi kokemus ja muutenkin mökkeily latasi akkuja ja hermoja oikein kivasti.
Pitäisi näitä pikkureissuja tehdä useamminkin ja "risteilyjä" kotikonnuillakin :)


Mamma A.

10 kommenttia:

 1. Teillä on ollut hieno matkapäivä. Hyvin selvisitte suluistakin, vaikka aika hurjalta näyttävät. Ja niin kauniita kuvia. Kyllä Suomessa on niin paljon kauniita paikkoja. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työttömänä lohduttaudun aina ajatuksella,että aina ei tarvitse lähteä Suomea kauemmas löytääkseen hienoja paikkoja:)

   Poista
 2. Oi vau, olisipa joskus tosi mukava kokea tuollainen kanava! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo on ollut varmasti mahtava kokemus. Kiva, kun jaoit kuvia reissusta, pääsi itsekin fiilisteleen niiden kautta :) Minä latailen enää tämän viikon akkuja ja sitten pitäisi palata töiden pariin. Aina se loma menee niin vikkelästi ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit kuvista:).Totta lomat menee ihan liian nopeasti ohi.Kohta alkaa koulutkin taas jaiks!

   Poista
 4. Teillä on ollut hieno kanavaretki ja sääkin näyttää suosineen! Kauniita kuvia - oli kiva päästä niiden välityksellä mukaan risteilylle!

  VastaaPoista
 5. Hienoja järvimaisemia, kiva reissu ollut teillä. -Katja http://paleredrose.blogspot.fi

  VastaaPoista