Hyvä lukija tahikka vieraelija:

Tässä nimeomasessa logissa julukastuja Mamma A:n näppäelemiä valokuvia ei sua pihistee eli luvatta käättee iliman loginpitäjän luppoo-kiitos:)

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Lintulan ja Valamon luostarit

Pitkästä aikaa!

Käytiin taannoin Ukko K:n kanssa oikein kahdestaan extempore päiväretkellä.
Suuntasimme Lintulan ja Valamon luostareihin.
Ensin menimme Lintulaan, jossa oli tosi rauhoittavaa käpsehtiä ja nautiskella hiljaisuudesta. Joka tosin tuntui aika oudoltakin, kun kotona harvemmin on kaikki yhtäaikaa ääneti. 


Mihimpä sitä käsityöläinen heti silmänsä iskee jos ei käsitöihin...
Ja puutarhaturaaja kasveihin...

Poikkesimme Lintulan tunnelmallisessa kesäkahvilassa ryystämässä sumpit ja ihmettelemässä valtavia kattohirsiä. Kahvilan porkkanakakku oli ihan öh...taivaallista :D
Kahvilan edessä kasvoi ihan valtavia unikoita-kämmentä isompia!
Ei nää vaan meillä kasva näin isoiksi :O

Itse tykkään enemmän juuri Lintulasta, koska se on vaatimattomampi ja siellä on rauhaisampi tunnelma vähäisemmän väenpaljouden vuoksi.
Mutta koska olimme samoilla huudeilla liikkeellä niin toki menimme käymään myös Valamossa.

Olimme toilailleet Lintulassa niin pitkään, että emme ehtineet Valamon näyttelyihin, mutta se ei meitä erityisesti haitannut. Bongasimme kuitenkin Airi Hietalan korunäyttelyn, jossa vierähtikin pitkän aikaa, kun Airi kertoi koruista ja erikoisesta materiaalista, jota hän käyttää. Kovasti tekisi mieli hänen kurssilleen!


Joskus meillä oli suunnitelmissa venereissu Valamoon, mutta toistaiseksi olemme menneet halvemmalla ajopelillä eli autolla. Käytiin tällä kertaa kuitenkin rannalla ja näimme ohiseilaavan M/S Sergein :)

Poislähdön aikaan kuulimme vielä kellonsoittoa, joka kuulosti nätille.Kivaa ja suht´ edullista retkeilyä :)Vähän erisuunnassa kävimme viime viikonloppuna, kun Paalasmaalla oli mökkiläispäivät.
Olimme myymässä käsitöitä ja päivä oli kerrassaan mainio enkä nyt tarkota myyntitulosta ;)

Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja paikalle oli jopa maksuton linja-autokuljetus sekä ilmainen ruokailu!
Ohjelmassa oli kisoja, näytöksiä. puheita ja lauluja. Ehkäpä äänenvoimakkuus oli ainoa miinus. Oltiin nimittäin aikalailla esiintymislavan edessä ja varsinkin korkeat naisäänet kävi aika kovasti korviin.


Minulla oli taas myynnissä sitä-sun-tätä ja uusimpia virityksiä oli virkatut kynnysmatot ja puuvillamyssyt.


 Tosi huono kuva myssyistä, joista tietysti unohdin ottaa kunnon kuvat...Myssyissä vattu,ananas,omppu, muffinssi (pystyssä) ja mustikka, pitsi, karhunvattu ja toinen omppu (lituskana).

Nyt alkaa pikkuhiljaa käsityöjumitus helpottaa :)Mukana menossa Marjatta, jonka pöytä oli naapurissa, joten saatiin höpötellä ja hekotella koko päivä.

Mennen tullen saatiin lisäksi nauttia upeista maisemista ja heräsi jo pieni into mennä tuonne jonakin kesänä reissaamaan! Ja ainakin uudestaan mökkiläispäiville :D


Mamma A.

2 kommenttia:

  1. Lintula näyttää hyvin houkuttelevalta puutarhoineen. En ole tainnut koskaan käydä siellä. Valamossa sen sijaan on tullut vierailtua muutama kerta. Voitit Autuaan olon blogissa kissakengät, joten laitappa osoitetta tulemaan niin kengät pääsevät käyttöön vielä tänä kesänä :) Lähetin sinulle sähköpostia.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen Lintulassa käyntiä!Hyvin rauhoittava paikka ja matka Valamostakaan ei ole kovin pitkä:)

    VastaaPoista